VR – 160 vuotta yhteisellä matkalla

CLIENT

YEAR

SCOPE

VR

2022

Tapahtumat
Sisällöntuotanto
Vuosi- ja henkilökuntajuhlat


Mellakka Eventsille annettiin tehtäväksi suunnitella ja toteuttaa VR:n 160-vuotisjuhlallisuudet vuonna 2022. Tavoitteena oli kunnioittaa VR:n pitkää historiaa sekä samalla luoda näkymä tulevaisuuteen. Juhlan piti olla merkityksellinen ja arvokas tapahtuma, joka yhdistää menneen ja tulevan.

Suunnittelimme ja toteutimme kattavat 160-vuotisjuhlallisuudet VR:lle. Juhla aloitettiin päiväohjelmalla Bio Rexissä, Helsingin keskustassa. Täällä vieraat saivat kokea monipuolisen ohjelman, joka heijasti VR:n historiaa ja tulevaisuutta. Ohjelmaan kuuluivat muun muassa:

  • Puhujat ja paneelikeskustelu: Juhlan avasi futuristi Elina Hiltunen, jonka puheenvuoro loi siltaa menneen ja tulevan välille. Paneelikeskustelussa Hiltusen lisäksi keskustelivat VR:n toimitusjohtaja ja ilmastodelegaatit. 
  • Valtiovallan tervehdys: Ministeri Timo Harakka toi juhlaan valtiovallan tervehdyksen, joka korosti VR:n roolia Suomen kehityksessä.
  • Tulevaisuuden näkymät: Juhlapäivässä tarkasteltiin myös Suomen ja VR:n tulevaisuutta. Journalistit ja asiantuntijat jakoivat näkemyksiään siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja millaisia mahdollisuuksia VR:llä on.

Illalla juhla jatkui Scandic Grand Central -hotellissa, joka oli aiemmin toiminut VR:n pääkonttorina. Illallisella keskityttiin vapaaseen seurusteluun ja musiikkiin. Juhla oli suunniteltu huolellisesti niin, että se kunnioitti VR:n historiaa ja samalla nosti esiin sen roolin tulevaisuuden liikkuvuuden edelläkävijänä.
Päivän ja illan juonsivat valovoimaiset Anni Ihamäki ja Ernest Lawson. 

Mellakka Events onnistui suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistuneet 160-vuotisjuhlallisuudet VR:lle. Päiväohjelma tarjosi vieraillle monipuolisen ja merkityksellisen kokemuksen, joka yhdisti menneen ja tulevan. Puheenvuorot, keskustelut ja illallistilaisuus loi yhteisöllisen tunnelman, jossa juhlistettiin VR:n pitkää taivalta ja samalla innostuttiin sen tulevista saavutuksista.