Karhu x Solstice – Luontoa kunnioittaen ja vastuullista juhlimista

CLIENT

YEAR

SCOPE

KARHU

2022-2023

Tapahtumat
Brändiaktivoinnit
Viestintä ja mediasuhteet


Solstice on jokakesäinen kansainvälisesti hehkutettu poikkitaiteellinen boutique-festivaali Ruka-tunturin huipulla, jonne monet nuoret kaupunkilaiset lähtevät puhdistautumaan teknostressistä ja nauttimaan luonnosta. Festari on kansainvälisesti myös tunnettu ja tänne lennetään jopa Yhdysvalloista, Australiasta ja Indonesiasta asti.

Mellakka Events vastaa Karhun kumppanitoteutuksesta festivaalilla ja varmistaa, että Karhun brändi näkyy, tuntuu, kuuluu sekä maistuu koko festivaalin aikana. Tämä on heti läsnä jo matkalla pohjoiseen, perillä festivaalilla sekä festivaalin ympäristössä. Tavoitteena on saada festarikävijät viihtymään tunturissa katsomatta aikaa ja keventää luonnon festarista aiheutuvaa rasitusta. 

Karhun ja Solsticen arvot luontoa ja ympäristöä kunnioittaen näkyvät läpi kaikkien aktivointien sekä toteutuksien materiaaleissa että tunnelmassa. Hiilijalanjälki on minimoitu paikallisilla hankinnoilla ja luonnonmukaisilla sekä kierretyillä materiaaleilla. 

Karhu tarjoaa festarikävijöille mahdollisuuden latautua festaripäivään uniikilla saunakokemuksella Rukatunturin liepeillä. Saunaan voi nopeat varata paikan ja kuljetus hoitaa saunojat Rukan keskustasta ja takaisin. Kuluttajapalaute: “en tiedä mitä olen tehnyt oikein elämässä, että olen tässä nyt”.

Vuonna 2022 festivaalilla Karhu kokeili myös nuoltavaa festivaaliranneketta, joka näytti käyttäjänsä promilletason. Tällä festivaalin pääsponsori Karhu halusi kannustaa ihmisiä juhlimaan vastuullisemmin, pohtimaan omaa alkoholinkäyttöään ja ottamaan välillä vaikka 0,0-prosenttisen oluen. Näkyvyyttähän tästä syntyi runsaasti, 269 media osumaa kansainvälisesti ja 25 Suomessa.

Yhteistyö on ollut onnistunut ja niin Karhu brändi kuin festivaaliorganisaatiolta saatu palaute on ollut positiivista. Myös se, että toteutuksessa korostettiin ympäristöarvoja ja vastuullista juhlimista, mikä sai positiivista palautetta sekä festarikävijöiltä että medialta. Yhteistyö jatkuu edelleen.